DaCapo

                                        logo DaCapo - new

Binnen de vereniging neemt de jeugd een belangrijke plaats in. Jonge muzikanten opleiden en enthousiast maken om samen te musiceren op een goed niveau, zijn immers dé garantie voor een gezonde toekomst.

Na 1 jaar instrumentles, ontvangen we elke beginnende blazer, slagwerker, cellist of contrabassist in het Jeugdorkest DaCapo. Met muziek-op-maat wordt de jonge instrumentist ingeleid in het samen-leren-spelen.

Het jeugdorkest staat o.l.v. Pieter Mellaerts

Pieter volgde slagwerk aan de Academie Regio Tienen bij Koen Wilmaers en Carlo Willems. Beiden bleven ook zijn leraars en mentors tijdens en na zijn professionele opleiding aan het Muziekconservatorium van Antwerpen, waar hij in 2014 het Masterdiploma slagwerk met grote onderscheiding behaalde, alsook het lerarendiploma.

Hij won prijzen op verschillende wedstrijden o.a. Belfius Classics, Solistenwedstrijd WMC Kerkrade en Vlamo. In 2012 werd hij geselecteerd als aanvoerder slagwerk bij het Nederlands Jeugdorkest (NJO). Hij volgde masterclasses bij o.a. Michael Quinn, David Punto, Raymond Curfs en Rainer Seegers.

Van 2012 tot december 2016 was hij solo percussionist bij Brussels Philharmonic en werd hij regelmatig uitgenodigd door het Philharmonia Orchestra, Londen. Sedert januari 2017 is hij 1ste solist percussie bij het orkest van de Nationale Opera “De Munt”. Daarnaast treedt hij op als solist en is hij actief in kamermuziekverband, o.a. met het ensemble Belgian Brass.

 

De repetities zijn projectmatig en gaan door op zondagvoormiddag van 10u30 tot 12u in zaal “Nut&Vreugd”, Rillaarseweg 23a, Tielt-Winge. Naast de Instrumentenvoorstelling en het Lenteconcert ‘Music and More’ heeft de jeugd en muziekatelier haar eigen podium met het  themaconcert/kerstevocatie in december.

 

 

 

 

Foto Jeugdorkest DaCapo
Provinciaal Kampioen 3de afdeling 2015

 

 

 

 

 

Fluit

Amélie Gilson

Marthe Convents

Hobo

Fien Rosseel

Fagot

Janne La Mela

Toon Rosseel

Klarinet

Liese Berings

Julie Willems

Lena Van Aerschot

Marie Elisabeth Lemmens

William Kottas

Altsaxofoon

Luna Uytterhoeven

Jarne Jordens

Nora Gillis

Trompet

Arthur Gilson

Floor La Mela

Lotte Urlings

Runa Urlings

Seppe Beerten

Hoorn

Steven Beerten

Slagwerk

Julie De Schacht

Meri Vandenberg

Ward Surmont

Contrabas

Aaike Vandenberg